Geluk beloven

Over hoe je in 20 minuten co-werkers gelukkiger maakt

Deze blog verscheen eerder op de Seats2Meet pagina van Meetberlage.

“En ik beloof dat je er gelukkiger van wordt.” Een gedeelte van de mensen op de co-werk-plek luisterde al geïnteresseerd naar mijn pitch. Maar bij deze opmerking kijken er ineens nóg een aantal op.

Ah! Nu heb ik de aandacht.

Met regelmaat geef ik 20 minuten-sessies in Meetberlage, de co-werkplek in de Beurs van Berlage. Deze Host2Transform-sessies zijn gestart door Jessica en zijn er om energie, verbinding en het uitwisselend van sociaal kapitaal te stimuleren. Oftewel: hoe kan ik jou helpen, hoe kan jij mij helpen?

Het is altijd een klein feestje om deze sessies te geven. Tussen de laptops en de koffie-automaat komt iedereen in beweging en in contact met elkaar. Iets wat niet vanzelf ontstaat als je naast elkaar aan tafel zit. Allerlei werkvormen gebruik ik daarvoor: van vrolijke spelletjes tot lekkere gespreksstarters.

Maar vandaag beloofde ik geluk.

De deelnemers vroeg ik om in tweetallen te bespreken waar ze vandaag dankbaar voor waren, groot en klein, en wat hun dag nóg beter zou maken. Liefst iets waar ze zelf invloed op hadden.

De gesprekken die ontstonden waren heel mooi. Ik hoorde dankbaarheid voor vrijheid van werk, veiligheid in Nederland, maar ook simpelweg: koffie. En ‘mijn laptop is na 4 jaar nog steeds niet dood’.

Over de 2e vraag werd langer nagedacht, maar ook daar vertelde men elkaar mooie voornemens, variërend van netjes de to-do-lijst afwerken tot ‘niet laten opfokken door mijn moeder’.

Terug in de groep legde ik uit dat deze oefening ging over dankbaarheid. En dat dankbaarheid je bewezen gelukkiger maakt. Zelfs al is het maar incidenteel.

Dus: overweeg eens een dankbaarheidsprojectje op te pakken, zoals the 5 minute journal. Ik word daar zelf heel blij van.

Of kom eens werken bij Meetberlage. Kom ik je vanzelf een keer lastigvallen met mijn onbedwingbare behoefte mensen gelukkiger te maken.